Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η ΔΡΑΣΗ συμμετέχει στις εκδηλώσεις

Η ΔΡΑΣΗ συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη
Στη μνήμη των πρώτων θυμάτων του Ολοκαυτώματος από τη Θεσσαλονίκη,  η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, το Παγκόσμιο Ισραηλιτικό Συμβούλιο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν εκδηλώσεις μνήμης (15 και 16 Μαρτίου) υπό τον γενικό τίτλο: «Ποτέ ξανά. Θεσσαλονίκη-Άουσβιτς. 70 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού». Iδιαίτερα το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 11.30, θα γίνει πορεία ανάμεσα σε δύο συμβολικά σημεία μαρτυρίου των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας, στην οποία άρχισαν τα αντιεβραϊκά μέτρα τον Ιούλιο του 1942 και προορισμό τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, από τον οποίο ξεκινούσαν τα βαγόνια των θανάσιμων εκτοπίσεων.
Η Δράση καλεί τα μέλη και τους φίλους της, όπως και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Θεσσαλονίκης, να συμμετάσχουν στην πορεία μνήμης και τις άλλες εκδηλώσεις. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, πρέπει να σταλεί παντού και ξεκάθαρα το μήνυμα ότι τα ειδεχθή εγκλήματα του ναζιστικού ολοκληρωτισμού δεν εξωραΐζονται με  αναθεωρήσεις και εκλογικεύσεις και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να εξαλειφθούν από τη συλλογική μνήμη.  
Πληροφορίες
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 210 7472530
Email press@drassi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου